1 Aralık 2010 Çarşamba

Fırında Kıymalı Makarna

Malzemeler
Kıymalı Makarna için
1/2 paket çubuk makarna
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı domates salçası
Beşamel Sos için
1,5 su bardağı süt
50 gram margarin
2 yemek kaşığı un
Dışı için
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 bardak süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Makarna biraz sıvı yağ ile beraber haşlanır.
Tereyağ, sıvıyağ beraber kızdırılır.
Soğan kavrulduktan sonra kıyma ve salça ilave edilir.
Haşlanan makarnalarla karıştırılır.
Un yağ ile kavrulur.
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Yumurta, süt ve yağ çırpılır.
Yufka tepsiye serilir.
Karışım ile ıslatılır.
2. yufka da üzerine serilir.
Makarna ve beşamel sos dökülüp düzgünce yayılır.
Tepsiden sarkan kenarlar makarnanın üzerie doğru kapatılır.
Kalan sütlü karışım üzerine dökülüp 15 dakika bekletilir.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.

Daha fazla yemek tarifi için TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder